De Kopjes bij elkaar

Ken je dat beeld?
Dat beeld van een lange tafel in de schaduw van enkele bomen …
Een feestelijk gedekte tafel, met het mooiste tafellaken en het zondagse servies, met bloemen uit de tuin en kaarsen die de avondschemering verlichten …
Met een verfrissend drankje en een heerlijk hapje …
Een tafel met liefde en zorg voorbereid, omringd met mensen die praten en lachen, die proeven en ontdekken … die maximaal genieten van de tijd die ze samen doorbrengen.

Dat is mijn ideaalbeeld.

En dat is wat ik met Kopje wil realiseren voor iedereen die nood heeft
aan connectie, gezelligheid en samenzijn.
Dat is wat ik wil faciliteren

sfeer-005jpg
kopje001b
Liesbeth-verhoeven-003

Mijn Verhaal

Ik was 18 en wilde architect worden. Nu lijkt het misschien alsof ik over iemand anders spreek, maar niets is minder waar …

Ik startte dus de opleiding ontwerpwetenschappen aan de Hogeschool Antwerpen en rondde ze 6 jaar later met succes af. Ik ging aan de slag als projectmanager in de bouwsector en leidde in overleg met bouwheren, aannemers en architectenbureaus grote werven tot aan hun ingebruikname. Een boeiende en uitdagende job: veel opportuniteiten, veel leuke collega’s, veel unieke ervaringen, vele geweldige gebouwen opgeleverd …

Maar ook veel druk, veel kilometers, veel uren en vooral veel negativiteit … Waardoor op een dag het licht uit ging

Ik herinner me nog goed dat ik me de zoveelste ochtend moest haasten om de kids om 7 uur in de voorbewaking af te zetten zodat ik op tijd zou zijn voor de werfvergadering die gepland stond. In de auto was ik nog snel even alles aan het overlopen wat ik die dag zeker niet mocht vergeten … mijn brein was overal, behalve in het nu … Tot plots 1 van de kinderen zich hardop afvroeg waarom de school ineens zo ver rijden was?? Ik was op weg naar de werf en was gewoonweg vergeten de kinderen af te zetten. Dat was de druppel.

Het verdict: een burn-out …
Al snel realiseerde ik me dat ik die niet alleen kon overwinnen. Dankzij de hulp van een coach leerde ik stap voor stap terug voor mezelf zorgen. En ondanks enkele pogingen om weer aan het werk te gaan als projectmanager, werd al snel duidelijk dat die job me niet meer gelukkig maakte. Maar wat dan wel?

Een van de eerste dingen die ik weer had opgenomen tijdens die burn-outperiode was bakken en koken. Lekkere dingen maken voor mijn gezin of voor vrienden, daar kreeg ik energie van … van gezelligheid rondom mij, van mensen die spontaan mee aan tafel schoven, van een beetje improviseren om toch een maaltijd te delen met anderen.

Al heel lang droomde ik van een eigen koffiehuis. Maar meer dan een droom was het niet. Wat wist ik nu van het ondernemerschap? En een zekere baan opzeggen voor een horecazaak? Nee … dat was toch niet realistisch …
Maar stap voor stap liet mijn coach me een andere kant zien:

  • Die van een gelukkige en vrolijke vrouw en moeder omdat ze dagelijks doet wat ze graag doet.
  • Die van een ondernemer met passie en met een missie.
  • Die van de spontane vrouw die ik gaandeweg misschien wat verloren was.

Dus besloot ik om toch de stap te zetten en op mijn 35e ondernemer te worden. En hoewel het lang niet altijd rozengeur en maneschijn is, heb ik er nog geen dag spijt van gehad.

Kopje is ontstaan vanuit die nood aan gezelligheid, samenzijn, connectie, vele blije kopjes rond de tafel … Vanuit mijn missie om voor mensen te zorgen op mijn eigen manier.
Aan mijn tafel kan er altijd nog een stoeltje bij …

Kopjes aanpak

Ik beleef enorm veel plezier aan koken en bakken, dus het merendeel van wat je bij Kopje proeft, is huisgemaakt! Logisch toch? Als je aan de slag gaat met eerlijke en pure ingrediënten heb je bovendien geen ingewikkelde recepten nodig. Ik laat liever de ingrediënten voor zich spreken.

Die eerlijke en pure ingrediënten komen dan weer grotendeels rechtstreeks van de producent. De groenten en het fruit haal ik in de veldwinkel, de bloem voor de broden komt van de molen en de zuivel haal ik bij de lokale kaasboerderij. Ik ken de persoon achter de producten, ik weet hoe ze ondernemen, ik ken hun verhaal en ik ervaar wekelijks hoeveel liefde en energie ze er in stoppen. Die passie voor hun producten, dat proef je! En ook die connectie vind ik enorm belangrijk. Ik laat me graag door hen inspireren om hun product maximaal tot zijn recht te laten komen!

ontbijt-003b
  • Ik koop lokaal, kook ambachtelijk en probeer daarnaast op vele andere vlakken duurzaam te ondernemen. Die duurzame visie deel ik ook graag met mijn klanten.
  • Ik tracht afval te voorkomen door maximaal mijn servies in te zetten.
  • Ik let op verpakkingen bij mijn aankopen.
  • Ik werk met seizoensgebonden producten.
  • Ik zal overschotten nooit zomaar weggooien.

Ik ben er namelijk van overtuigd dat we allemaal een klein stukje kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld.

catering003b-1

Het Atelier

Zie je er tegenop om je feestje thuis te houden of wil je met je vriendinnen gezellig gaan ontbijten? Dan stel ik graag mijn atelier ter beschikking! Je wordt bediend zoals op restaurant en je hebt de ruimte helemaal voor jouw gezelschap. En dus ook mijn volledige aandacht!

atelier001
IMG_4605-1

Referenties & Recensies

De opdrachten die Kopje in het verleden deed, zijn heel uiteenlopend! Aarzel dus niet om mij te contacteren als je vraag buiten de reguliere paden van de catering valt.

‘We waren voor onze events en trainingen op zoek naar een catering partner. Wat voor ons belangrijk was: lekker, gezond, origineel en puur. Dat hebben we gevonden bij Liesbeth van Kopje. We zijn heel tevreden. Het feit dat het ook een super toffe dame is, is uiteraard ook leuk meegenomen. Ik kan Liesbeth en Kopje absoluut aanraden!’
Greet Bunnens
Business Boost Event
‘De witlooftaart is zaaaalig, de pastinaak-knolseldersoep verslavend en de panna cotta heeft de perfecte structuur en een feestelijk lekkere topping. De Briwats zijn een heel plooikarwei! Met 64 stuks als eindresultaat kunnen we weer een tijdje aperitieven!’

Carmen Verhooren
Deelneemster van het jaarprogramma
‘Drie jaar op rij schakelde bibliotheek Stabroek Kopje in om de catering te verzorgen bij onze culinaire lezingen. We vroegen Liesbeth telkens om een heel specifieke catering op maat, aangezien onze lezingen altijd een welbepaald thema met een link naar onze bib hebben en daarna gevolgd worden door een maaltijd binnen dat thema. Zo verzorgde Kopje voor ons een schitterende high tea bij onze Jane Austen lezing, en na de vertelling over rondreizen in Italië een Italiaans buffet om duimen en vingers bij af te likken. De meest speciale lezing – en bijgevolg ook de catering erna – was die over de geschiedenis van de smaak. We vroegen Kopje een aantal recepten uit oude kookboeken te volgen en alweer wisten ze ons een heerlijke en vooral unieke maaltijd voor te schotelen. Wij – en ook alle deelnemers van onze culinaire lezingen – zijn alvast fan van deze cateraar en we hopen in de toekomst gauw terug met Kopje te mogen samenwerken!’
Nel van Steenhuyse
Bibliotheek Stabroek

Fotoboek

Hierbij een impressie
van wat Kopje jou te bieden heeft...